Etappe 11

Woerdense Verlaat – Woerden

11,8 km
3 uur

Het dorp Woerdense Verlaat is vernoemd naar de in 1448 gebouwde sluis (verlaat) in de Grecht. Het onverharde wandelpad boven op de Grechtdijk geeft een fraai uitzicht over de lagergelegen polders. Via het Landgoed Bredius met daarin Hofstede Batenstein en Villa Rijnoord wandel je Woerden binnen.

E11 krt 13 groen polderland met zicht op Woerden

Polderland met zicht op Woerden

De ’s Gravensloot markeert de oude grens van het grafelijke Holland en bisschoppelijke Sticht. In het noorden liggen de veenweiden, in het zuiden het Schilderskwartier, een woonwijk uit de jaren ‘60.

John2
John • Markeerder

Woerden is een echte kaasstad en kent ook een rijke historie met stadswallen, singels en kasteel. Zeker een bezoek waard!

Help jij ons onze paden te onderhouden?

Nivon Wandelen bestaat uit zo'n 300 vrijwilligers. Met z'n allen onderhouden we meer dan 4000 kilometer wandelpaden. We zorgen ervoor dat de paden schoon zijn, maken wegwijzers goed zichtbaar en halen obstakels uit de weg. Daarnaast dragen we er zorg voor dat de route en omleidingen goed vindbaar zijn voor de wandelaar, online en offline. Ondersteun jij Nivon? Al met een kleine bijdrage help je alle vrijwilligers dit werk te kunnen blijven doen.

Anke
Anke • Project-coördinator Wandelen bij Nivon