Etappe 1

Woerden – IJsselstein

22,0 km
5,5 uur

Langs het landgoed rondom het Huis te Linschoten wandel je naar Linschoten. Nadat je langs de Montfoortse Vaart naar Montfoort bent gewandeld, kom je bij de prachtige draaibrug en onder de middeleeuwse poort het oude Montfoort binnen. Een jaagpad langs de Hollandsche IJssel brengt je vervolgens in het historische IJsselstein.

E1 krt 18 Noord IJsseldijk

Noord IJsseldijk

Vanaf Knollemanshoek wandel je over het jaagpad langs de Hollandsche IJssel. Een jaagpad werd gebruikt om stroomopwaarts en bij ongunstige wind schepen vooruit te trekken. Dit gebeurde meestal door een paard met begeleider, maar soms ook met menskracht.

Marlene2
Marlene • Markeerder

Denk dan eens aan een overnachting in een hooiberghut. Je treft er verschillende nabij de route in de buurt van Woerden.

Help jij ons onze paden te onderhouden?

Nivon Wandelen bestaat uit zo'n 300 vrijwilligers. Met z'n allen onderhouden we meer dan 4000 kilometer wandelpaden. We zorgen ervoor dat de paden schoon zijn, maken wegwijzers goed zichtbaar en halen obstakels uit de weg. Daarnaast dragen we er zorg voor dat de route en omleidingen goed vindbaar zijn voor de wandelaar, online en offline. Ondersteun jij Nivon? Al met een kleine bijdrage help je alle vrijwilligers dit werk te kunnen blijven doen.

Anke
Anke • Project-coördinator Wandelen bij Nivon