Etappe 2

IJsselstein – Vlist

23,9 km
6 uur

Vanuit IJsselstein volg je de graskade die langs het natuurgebied De Willeskop loopt, een waterrijk vogelrustgebied waar vele soorten vogels te spotten zijn. Bij de uitkijktoren ga je linksaf tijdens het broedseizoen en loop je vervolgens door het lintdorp Polsbroekerdam. Buiten het broedseizoen loop je bij de uitkijktoren rechtdoor en vervolg je de kade langs de vogelplas.

Na het vervolgen van de route loopt de route dwars door het weiland (Pieterspad) en daarna volg je het oude Cabauwse Kerkepad. Je vervolgt de route over de graskade langs de Grote Kerkvliet naar Polsbroek.

Na de Lange Vliet volgt het Boerenlandpad dwars door het weiland naar het riviertje de Vlist. Na een stukje langs de Vlist kom je in het dorp Vlist.

E2 krt 22 bruggetje bij knooppunt 20

Bruggetje op boerenlandpad tussen Polsbroek en Vlist

Mooie plek met bankje voor een welverdiende rustpauze

Marlene2
Marlene • Markeerder

Verlaten polders in de winter? Niet op deze etappe! Hier vind je een ganzenrustgebied en verschillende soorten overwinterende watervogels.

Help jij ons onze paden te onderhouden?

Nivon Wandelen bestaat uit zo'n 300 vrijwilligers. Met z'n allen onderhouden we meer dan 4000 kilometer wandelpaden. We zorgen ervoor dat de paden schoon zijn, maken wegwijzers goed zichtbaar en halen obstakels uit de weg. Daarnaast dragen we er zorg voor dat de route en omleidingen goed vindbaar zijn voor de wandelaar, online en offline. Ondersteun jij Nivon? Al met een kleine bijdrage help je alle vrijwilligers dit werk te kunnen blijven doen.

Anke
Anke • Project-coördinator Wandelen bij Nivon